Blog ProfiArt

Share

Interviu: Diana Dragne, ilustrator

Diana Dragne este artistă full time, mamă și iubitoare de plante și pisici. Pictează lucrări mari în ulei, pe pânză, ilustrează rețete în acuarelă, povestește scene de iarnă pe felii de lemn dar și lucrări botanice pe hârtie din bumbac presat. O poți urmări pe Diana pe contul ei de Instagram (unde postează foarte des ilustrații delicioase), poți să o vizitezi și pe site-ul roidefluturi.com.
Cum a început povestea ta ca ilustrator/ artist?
Am început treptat de când aveam vreo cinci ani. Ai mei mi-au observat talentul și de atunci a început educația mea în domeniu. Am trecut prin multe ramuri artistice până când am ajuns la ilustrație. Patru ani am studiat intens pictura de șevalet și s-a lipit foarte tare de mine. Încă o consider terapeutică și pictez pe pânză atunci când simt nevoia să mă relaxez.

Peisaj de toamna - Diana Dragne
Care sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă o persoană creativă pentru a reuși să devina ilustrator?
Haha, aici aș zice perseverența. Din exterior se vede idilic (îmi amintesc când mă uitam către domeniul ăsta din afară), dar e multă muncă în spate și îți trebuie voință și perseverență să îți găsești locul în lumea ilustrației.
Care sunt subiectele tale preferate la lucru?
Tot ce ține de natură. De la elementele botanice, la scene din păduri, cu animale și ciuperci supradimensionate. Mă încarc cu energie și inspirație din natură și ador să o includ în munca mea.

Ilustratie - Diana Dragne
Proiectul preferat din ultimul an? La ce ți-a plăcut cel mai mult să lucrezi?
Ah, sunt multe și e greu să aleg. Zic asta pentru că nu accept orice proiect, ci doar pe cele care mi se potrivesc. Iar atunci când mi se potrivește tema, lucrez cu drag și îmi face mare plăcere. Am pictat de curând o pădure de mesteceni, printre care se strecura lumina soarelui, străbătută de o potecă îngrădită de flori. A mai fost și un sătuc nordic înconjurat de flori și de jucării. Eh, și de ziua femeii am pictat o fetiță ce iese dintr-o floare să își îmbrățișeze mama. Toate îmi sunt dragi și mereu sunt dornică și curioasă să văd ce aduce următorul proiect.
Momentul tău preferat din zi este...
Dimineața. Dormitorul meu e la mansarda casei, iar pe geam se vede un câmp întreg, traversat de un râu și urmat de o pădure. Primul lucru pe care îl fac dimineața e să mă uit pe geam și să mă bucur de schimbarea sezoanelor și de toată natura pe care am norocul să o am atât de aproape. Dimineața mă găsește mereu liniștită. E un nou început. Soarele e blând, iar albinele își fac apariția în grădina din spatele casei.

Life in a teapot - Diana Dragne
Ce faci atunci când intri într-un blocaj creativ? Ce recomandări ai pentru artiștii începători care sunt într-un astfel de moment?
Când intru într-un blocaj pun pauză. Asta mă ajută pe mine. Simt că e modul prin care îmi comunic mie că e suficient și că am nevoie de altceva și atunci apăs frâna, închid ușa atelierului și fac total altceva. Mă deconectez și las inspirația să vină la mine prin alte mijloace, oricare ar fi ele.
Nu poți forța creativitatea, așa că cel mai simplu e să o lași în ritmul ei.

Pandispan cu visine, de Diana Dragne
Prezența online a unui artist în 2021 – ce ar trebui să știe artiștii la început de drum și ce ar trebui să prioritizeze?
Uite aici lucrurile stau puțin diferit pentru mine. Eu am apărut în online altfel, nu ca artist. Aveam un blog diy unde postam destul de des articole cu tutoriale despre cum să faci una alta, în mare parte erau decorațiuni. Așa s-a creat o comunitate. Ușor, ușor am început să postez și ilustrațiile pe care le făceam atunci doar de drag, nu ca job. Oamenii au început să le aprecieze, iar mie mi-a plăcut treaba asta (haha, cum altfel?!) și am tot postat, iar comunitatea a mai crescut încetișor. Nu am făcut campanii pentru a crește. Oamenii care au ajuns la mine, m-au descoperit prin diverse share-uri și au rămas pentru că le-a plăcut ce fac. Nu e o comunitate mare, dar nici nu ai nevoie de oameni mulți cu care nu poți interacționa. Nu în domeniul ăsta sau, cel puțin, nu eu. Sigur, îmi doresc să fiu mai prezentă în online, să crească comunitatea, dar mai important e să fie legată și să oferi conținut personal și de calitate.
 
Share

Cauti un cadou Secret Santa?

Daca vrei să găsești un cadou Secret Santa creativ, care sa fie o surpriza plăcută pentru colegul sau colega ta de birou, ai ajuns unde trebuie! Iată câteva idei cadou Secret Santa ieșite din comun, cadouri de Secret Santa creative, cu care vei merge la sigur, mai ales dacă ai colegi care de-abia așteaptă să își exploreze creativitatea printr-o tehnică de artă sau hobby!
Gift idea: seturi creative de artă și hobby
În funcție de bugetul agreat la Secret Santa, anul acesta poți încerca să alegi un cadou mai creativ, de care beneficiarul să se poată bucura întreg anul. Iată cele mai populare idei pentru cadouri de Secret Santa: un kit de pictură pe numere, un set de culori pastelate pentru materiale textile, instrumente de scris de lux, notebook-uri elegante, un kit de string art (sau un alt set de hobby & craft care să fie fun de explorat), un set de markere textile sau produse pentru pouring art. Vezi mai jos toate ideile de cadouri Secret Santa pentru colege sau pentru colegi. 

Nu uita! Poți comanda cadourile de Secret Santa de pe site-ul nostru, ProfiArt.ro dar e bine să verifici și localizarea celor șase magazine de artă și hobby ProfiArt din București - în caz că este mai eficient să ne vizitezi. 
Idei cadou Secret Santa colega
O idee de cadou Secret Santa colegă cu care vei face o impresie bună, un cadou potrivit oricărei colege de birou care dorește să realizeze un tablou cap-coadă este un set de pictură pe numere.
Fiecare set de pictură pe numere aduce experiența ghidată de a picta un tablou și conține o pânză numerotată, culori acrilice asociate numerelor de pe pânză și un set de pensule pentru pictură. Tot ce trebuie să faci este să alegi modelul potrivit și să te bucuri de reacția colegei care va primi cadoul tău de Secret Santa!

O altă idee de cadou Secret Santa pentru o colegă este un set de culori pentru textile. Cu ajutorul acestui set, colega ta se va bucura de posibilitatea de a-și scoate din anonimat piesele vestimentare de care s-a plictisit sau va putea încerca diferite decorațiuni pe materiale textile pentru casă.

O carte de colorat mandale și un set de creioane colorate extra fine vor fi potrivite ca un cadou Secret Santa sub 50 de lei care însă oferă un maxim de beneficii în termeni de creativitate – timpul relaxant de a alege și a aplica culorile pe mandalele din carte va fi apreciat de orice profesionist care vrea să se relaxeze după orele lungi la birou.
O altă idee de cadou creativ de Secret Santa ar putea fi culorile pentru pictura pe sticlă. Dacă ai de-a face cu o persoană care obișnuiește să testeze diferite tehnici creative sau care se entuziasmează la ideea unor proiecte handmade, acest set va fi o surpriză plăcută. Setul de 9 culori cu aspect de vitraliu și liner în relief oferă posibilitatea de a decora o multitudine de obiecte din sticlă.

O altă idee de cadou Secret Santa creativ ar fi un set de pouring art – acea tehnică prin care culoarea se toarnă pur și simplu pe pânză și formează forme inedite și spontane poate fi o activitate perfectă pentru a compensa o zi grea la birou. Setul conține un carton pânzat pe care se pot turna cele 4 culori fluide (auriu, turcoaz, albastru și alb) dar și un ulei siliconic care poate fi folosit pentru a crea celule interesante la suprafața acestui tip de tablou.

Nu uita să intri și în secțiunea noastră de instrumente pentru caligrafie și să verifici și seturile cadou în diferite tehnici de pictură.
Idei cadou Secret Santa bărbați
Un instrument de scris de lux – cum ar fi un stilou sau un pix de calitate va fi cu siguranță un gest pe care colegul tău îl va aprecia, un cadou de Secret Santa care nu va trece neobservat și mai mult, pe care îl va putea folosi la ședințele din anul ce urmează.
Stiloul Grip Harmony, de la Faber Castell este sofisticat, ergonomic și cu un design elegant. Are o peniță din oțel inoxidabil, robustă și stabilă, corpul stiloului are o zonă soft grip (pentru o prindere fără alunecare) și este potrivit și pentru a fi utilizat cu mâna stângă.

O altă idee de cadou Secret Santa baiat ar fi un stilou Essentio Black Perla de la Faber Castell – un instrument de scris cu un design excepțional, cu un corp de culoare neagră cu un pattern interesant și cu o peniță de oțel, de foarte bună calitate.

Pentru a vedea mai multe idei de cadouri Secret Santa bărbați – vizitează categoria noastră de instrumente de scris elegante.
O altă idee potrivită pentru un cadou Secret Santa bărbați este un notebook elegant, cu coperta cartonată și hârtie Fabriano ivory liniată. Gama de notebook-uri Adventure de la Flexbook conține notebook-uri extrem de rezistente, datorită unui sistem de legare a filelor inovator.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook , Instagram si YouTube și în magazinele din București!