Acuarele profesionale Horadam – tutorial pe pasi cu varianta de culori super granulate

Acuarele profesionale Horadam – tutorial pe pasi cu varianta de culori super granulate
Share

Acuarelele profesionale super granulate de la Schmincke, lansate de curând, au un caracter distinct oferit de efectul de pigment granulat pe care îl oferă. Artista Sabine Zigler surprinde perfect atmosfera Veneției în acest tutorial de pictură în acuarelă, folosind o selecție de culori din seria Tundra perfectă pentru a reprezenta sentimentul orașului vechi. În acest articol, vei descoperi atât lista de materiale folosite de artistă cât și pașii pe care i-a urmat pentru a obține pictura în acuarelă cu Veneția.

Materiale folosite în tutorial:

tutorial acuarele profesionale schita

Pentru început, artista face o schiță în creion, pe hârtia de acuarelă. Va aplica apoi primul strat de culoare, pe fundal – începe din partea stângă, unde aplică Potter's pink și Transparent Orange, trece apoi la Tundra Orange și lasă culorile să se îmbine în spate, în Quinacridone gold.

tutorial acuarela profesionala

Recomandarea artiste pentru această etapă este să lași suficient de mult din albul hârtiei liber. Tot acum, artista se asigură că dizolvă margininile și lasă culoarea să pălească către regiunea cerului, dar și că aplică niște culoare în zona de jos, a apei, pentru a surprinde reflexia.

Pentru regiunea de mijloc din lucrare, artista continua să lucreze la partea dreaptă a casei, cu Tundra pink. Pentru fundal folosește Tundra Orange iar barca este pictată cu Tundra blue. Pentru a obține efectul de reflexie, folosește tehnica ud pe ud în regiunea apei. Apoi, lasă la uscat pictura și apoi, pentru pod, folosește un amestec de Potters pink și Transparent orange.

Primul strat pentru regiunea cerului și al acoperișului bisericii sunt pictate cu un amestec de Cobalt cerulean și Potters Pink. Artista pictează culoarea pe partea umbrei (dreapta caselor) și deja aplică niște accente, cum ar fi formele ferestrelor.

Când culoarea s-a uscat, artista a întărit culorile caselor și a utilizat noile straturi pentru a indica ferestrele sau zonele îmbătrânite ale caselor. Adaugă și un strat de Tundra blue pe ușa de la intrarea casei principale.

Aproape de final, artista definește domul bisericii din fundal cu un glaze de Tundra blue. Folosește aceeași culoare pentru a picta umbra bărcii, în stânga. Cu Tundra violet întărește umbra din dreapta casei și indică, prin puncte, umbrele cărămizilor. Pentru ferestre folosește un mix de Tundra orange și Tundra violet pentru a obține un gri cald.

Acum poți utiliza mixul de Cobalt cerulean și Potter s pink pentru a reprezenta reflexia cerului în apă. Apoi, sub pod, adaugă umbra cu Tundra violet și Tundra blue și pictează tușe de culoare orizontale în apă, până în zona bărcii. Casa din fundal este și ea întărită cu un strat de Tundra blue. Barca va fi și ea întărită cu un strat de culoare și reflexia sa în apă este conturată.

Podul este scos în evidență prin adăugarea de extra culoare pe casa din apropiere, în spatele podului, cu Tundra orange.

Următorul pas este să insiste pe zona umbrită a ușii și să realizeze reflexia în apă cu Tundra blue. Detaliile podului sunt pictate cu Tundra violet. Pe dreapta, urmează un nou strat de umbra al bărcii, cu Tundra violet și Tundra blue. Aici culoarea este apoi aplicată pe regiunea apei și întărită în zona de umbră a picturii, în dreapta și apoi în stânga jos a picturii.  La final, artista mai adaugă mici accente.

Acuarele profesionale Horadam în varianta super granulată

Culorile super granulate oferite de producătorul german Schmincke conțin culori din categorii de tonuri precum  "deep sea", "forest", "glacier", "tundra", "galaxy", "shire", "desert" si "volcano".

acuarele profesionale

Pigmentul de calitate, oferit de Schmincke este în această variantă de acuarelă intensificat printr-un efect de granulare, efect care poate fi susținut și de utilizarea unei hârtii pentru pictură cu un graine accentuat.

Culorile din această gamă sunt semi opace, semi transparente și au 4 și 5 stele pentru rezistența la lumină.

acuarela profesionala

Gama de acuarele Horadam este o gamă de acuarele profesionale, cu pigmenți organici și lianți naturali (ex. gumă arabică).

Despre Sabine Zigler

Artista a luat lecții de acuarelă și ulei la academiile din Hohenaschau (Germania) și Bad Reichenhall și din 2004 este membră a Grafinger painters.

Începând cu 2008 predă cursuri de acuarelă și acrilic - studio și plein air și este membră a Watercolor Club și German Watercolor Society, cu numeroase expoziții individuale și de grup în Germania sau în alte țări. O găsești pe Sabine pe ziegler-art.de.

Te așteptăm cu mai multe idei și recomandări despre tehnici și materiale pentru proiecte de artă și hobby creativ și pe Facebook Instagram si YouTube și în magazinele din București!